top of page

Veelgestelde vragen

Wat kost een lidmaatschap? Als onervaren nieuw lid wordt je eerst recreant. Je leert de sport en vereniging kennen tijdens trainingen en activiteiten. Voor dit lidmaatschap betaal je €90. Als je meer ervaring hebt kun je eventueel bij het wedstrijdteam, hiervoor geldt dezelfde contributie (€90) maar betaal je ook nog bondskosten (~€77).

Ik heb geen ervaring, wat nu? Dat maakt niet uit! Ongeveer de 35% van vereniging heeft vroeger al wel ervaring opgedaan, de rest van de leden is net zoals jij begonnen omdat het ze leuk leek. Binnen een jaar kun je over het algemeen doorstromen naar het wedstrijdteam.

Wat voor kleren moet ik aan naar de training? Als recreantlid kun gewoon normale sportkleding aan doen. Qua schoenen is het fijn om noppen te dragen in verband met de grip. Dit is echter niet noodzakelijk! Als je in het wedstrijdteam zit, wordt het wel heel erg aanbevolen omdat we daar op gravel spelen in plaats van gras. In het wedstrijdteam heb je ook een tenue nodig, maar daar kunnen je teamgenoten je te zijner tijd meer over vertellen

Wat is het verschil tussen honkbal en softbal? Er zijn 5 grote verschillen: 1. Grootte van de bal. Een honkbal heeft de grootte van een mandarijn en is wit. Een softbal is de grootte van een sinasappel en is fel geel. 2. Grootte van het veld. De honken liggen bij honkbal op 27m afstand, waar softbalhonken op 18m afstand liggen. 3. Manier van pitchen. Honkballers pitchen bovenhands vanaf een 'heuvel'. Softbal pitchers staan "gelijkvloers" en gooien onderhands. 4. Moment van honken stelen. Bij honkbal mag je vrijwel te allen tijde het honk loslaten, bij softbal mag dit enkel als de pitcher de bal heeft losgelaten. 5. Wedstrijdduur. Honkbal heeft als gouden regel om 9 inningen te spelen. Dit betekent dat beiden partijen 9x zowel aanvallen als verdedigen. Bij softbal worden 7 inningen gespeeld.

Ik heb geen materialen, wat nu? Geen zorgen, als recreantlid kun je alle materialen (knuppels, handschoen, ballen) die je nodig hebt van ons lenen. Als je wedstrijden wilt gaan spelen, is het fijn om je eigen handschoen te kopen en schoenen met noppen te dragen. Je teamgenoten kunnen je daar tips over geven.

Doen jij naast trainen ook nog leuke dingen samen? Jazeker! Sowieso drinken we na vrijwel iedere recreanttraining nog een drankje in sportcafé The Yard. Ook hebben we 1x per maand (de 3e dinsdag) altijd een borrel in ons stamcafe. De activiteitencommissie organiseert ook nog 1x per maand een leuke (sport)activiteit voor de leden, inclusief een ledenweekend aan het eind van het jaar. Binnen de teams komen ook vaak nog ideeën om met elkaar te chillen tussen de bedrijven door. Er is dus eigenlijk altijd wel wat te beleven!

bottom of page