top of page

EEN REIS DOOR DE TIJD MET...

NSSHV Radboud Rangers

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van onze vereniging? Hieronder is te lezen hoe de Radboud Rangers is ontstaan tot de vereniging die we nu kennen.

De oprichting

2005

Een aantal enthousiastelingen, kriebelende handjes, een goede lobby en een leeg tijdslot op veld 3 van het RSC, dat waren dé ingrediënten voor een succesvolle onderhandeling. 1 september 2005 was het zo ver, de geboorte van NSSHV de Radboud Rangers.

bestuur 200x.jpg
training.jpg

Groei en samenwerking

2006 - 2010

Een jaar na oprichting wilden de leden meer dan alleen training en toernooien spelen, we wilden ook competitie spelen. Doordat je voor thuiswedstrijden een veld nodig hebt met gravel, ontstond de samenwerking met HSV de Hazenkamp (onze burgervrienden in Dukenburg). Met de groei naar andere behoeftes, groeide ook de vereniging van één team naar zowel een honkbal als een softbalteam! 

Ook naast het veld wilden we ook zorgen voor meer studentikoze activiteiten, een samenwerking met de studentendans- en judovereniging was hiervoor de oplossing. De gezamenlijke activiteiten werden dan ook wel So-D-Ju! genoemd. 

Kampioenen!

2011 - 2015

Gedurende deze jaren bereikte de vereniging haar piek qua ledenaantal, er ontstond zelfs een tweede honkbalteam. Dit gaf de mogelijkheid om een verdeling te maken tussen een ervaren en winstgedreven team, en een minder ervaren maar net zo gezellig honkbalteam. Dit worp in 2014 zijn vruchten af wanneer het honkbalteam heren 1 de kampioenstitel mee naar huis nam! Dit is de enige titel die sinds het ontstaan van de vereniging is behaald. Mocht je meer over de overwinning willen lezen, het studenten magazine VOX heeft er een artikel over geschreven.

veld.JPG
toernooi.JPG

Nog (maar) eentje dan...

2016 - 2020

Ondanks dat het speelseizoen in oktober is afgelopen, zijn onze leden het spelletje gelukkig nog niet beu. Aan het eind van het jaar organiseren we dan ook vaak nog een toernooi om het seizoen knallend af te sluiten. In het verleden was dit het 'Nog eentje dan'-toernooi, sinds 2016 werd dit het befaamde Oktoberfest-toernooi.

 

In de zomer van 2016 vertrokken er helaas een aantal honkballers waardoor we het niet meer rond kregen om twee volledige teams te vullen. Sinds 2017 is er besloten om weer terug te gaan naar één honkbalteam en één softbalteam, plus de recreanten natuurlijk! 

Tevens was 2016 het eerste jaar dat we met de vereniging een weekendje weg zijn gegaan, het hele weekend werd er een Crazy 88 gespeeld. Tegenwoordig is het laatste weekend van november de vaste datum voor Rangerweekend. Aangezien we een kleine maar hechte vereniging zijn, gaat doorgaans meer dan de helft van de leden mee!

Heden

2021 - 2025

Het honkbalteam speelt doorgaans in de 6e klasse en behaalt daar steady een plekje in de bovenste helft van de competitie. Het softbalteam houdt zich stand in de 4e klasse. Ondanks de grote diversiteit en doorloop van ervaring binnen de teams, weten ze zich ieder seizoen toch weer goed op te trekken aan andere teams. 

De tijd zal het leren of er ooit weer een derde competitieteam zal terugkeren binnen de vereniging. 

dugout.JPG
bottom of page